У ліцеї започатковано проєкт ” Інноваційні підходи до профільної освіти”. У рамках цього проєкту проведено підсумкові показові уроки в 11-А (математичний профіль) і 11-Б (філологічний профіль).


Вітаємо вас на відкритому уроці математики, в 11-А класі! Математика – це дивовижна мова, що розповідає про загадковий світ чисел, форм та закономірностей. Вона допомагає нам пізнавати закони природи та розвʼязувати найскладніші головоломки життя. Математика – це мова Всесвіту і володіючи нею, ми маємо змогу розгадувати таємниці буття, наближаючись до розуміння сутності всього сущого. На відкритому уроці ми здійснили подорож у минуле. Дізналися як відомі науковці дійшли до своїх відкриттів. Ми всі вдячні минулому за те, що ми зараз маємо!

Посилання на відео: 

Українська література – безмежний океан емоцій, у якому хвилі історії переплітаються з мелодіями душі та глибинами людського досвіду. У світлий і теплий травневий день, 20 травня, у 11-Б класі відбувся відкритий урок з української літератури, який надовго залишиться в пам’яті учнів та всіх присутніх.

Учителька, Ніна Андріївна Миронець, з перших хвилин уроку захопила учнів та гостей у вир українського слова, палким ентузіазмом запросила учасників заходу в захопливу подорож світом українського слова. Учні, ретельно підготувавшись, з натхненням розповідали про цікаві видатні твори українських письменників.

З перших хвилин уроку атмосфера була спокійною, адже все почалося з неймовірно-ніжної розповіді Ніни Андріївни про новелу “Intermezzo”. Вона проаналізувала психологічний стан головного героя, його душевну гармонію та пошуки сенсу життя. Назва твору з перекладу означає “передпочинок”, тому під час перерви одинадцятикласники зробили руханку. Не могли не згадати про “Тіні забутих предків”, який також зацікавив своїм змістом. Присутні мали можливість поринути в загадковий світ танцю Івана та Марічки.

Учні по черзі виходили до дошки, розкриваючи глибини безсмертних творів.

Не менш дивовижним був огляд творів “Фелікс Австрія” Софії Андрухови і “Лебедина зграя” Василя Земляка. Учні зробили презентацію книги та її сюжету, познайомили глядачів з образами головних героїв

Особливу увагу ліцеїсти приділили розбору новели “Valse mélancolique” Ольги Кобилянської. Спочатку розповіли про біографію письменниці та про історію написання твору, а згодом зіграли мінівиставу про знайомство з героїнями новели, наводячи цитати образів. Неабияку роль зіграла мелодія Шопена, яка весь цей час грала на фоні.

Не забули й про сучасну письменницю – Ліну Костенко. Не можна було не згадати про бабусю, адже вона символ мудрості, любові та сімейних традицій, тому всі із зацікавленістю слухали вірш письменниці про бабусю, який було покладено на музику.

Виступ завершився танцем “Люди – титани”. Урок пройшов на одному подиху. Учням сподобалося готувати ці розповіді, а глядачам – слухати.

Відкритий урок з української літератури у 11-Б класі став справжнім святом українського літературного слова. Учні та вчителька Ніна Андріївна Миронець продемонстрували високий рівень підготовки та безмежну любов до рідної літератури. Цей урок став свідченням того, що українське слово живе і процвітає, надихаючи нові покоління молодих людей

Посилання на відео:

Від БМЛ №15

Залишити відповідь