Бо ми нескорені, ми нездоланні,
Ми не впадем, матусю, на коліна,
Скінчиться бій і завтра, на світанні,
У лузі знов цвістиме кущ калини…


І знову весна. Пам’ять нас повертає у ті далекі дні, коли над Європою замайорів Прапор Перемоги.
8 травня, в Україні відзначається День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни.
У руках – свічки та квіти на знак пошани загиблим воїнам. На грудях-червоні маки.
У нинішній війні проти російського агресора Україна захищає не тільки себе, а й усю демократичну Європу, яка постала на руїнах Другої світової та об’єднана нині головною ідеєю: “Ніколи знову!”
Україна продовжує захищатися від російського агресора, який зазіхнув на нашу землю, знехтувавши правилами цивілізованого світу. Однак, ми віримо, що одного дня мир повернеться в Україну. Мир, як можливість самостійно вибирати свій шлях.
Сьогодні в Бердичівському міському ліцеї №15 вшанували пам’ять про героїв ІІ світової та героїв сьогодення. Згадали про тих, хто навчався в ліцеї та віддав своє життя у війні з рашистськими агресорами. Це герої: Ковтун Сергій Леонтійович, Костенко Сергій Леонідович , Бовкун Андрій Миколайович, Савчук Олександр Михайлович, Гаджієв Олег Магомедович.
Виховні години пройшли у всіх класах навчального закладу. А в актовій залі відбувся захід, присвячений цій пам’ятній даті. Підготували та провели його учні 9-В класу (класний керівник Підвисоцька Л.Е.) Ліцеїсти згадували події, які відбувалися. У залі звучали зворушливі вірші, пісні. Учні, як справжні актори, намагалися розповісти про українських героїв. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих воїнів.Схиляємо голови перед усіма, хто, не шкодуючи себе поліг у боротьбі за територіальну цілісність і незалежність України.
Слава Україні! Героям слава! Разом до перемоги!

Від БМЛ №15

Залишити відповідь