Генеральною Асамблеєю ООН було запроваджено Міжнародний день сім’ї, який відзначається щороку 15 травня. На думку Генерального секретаря ООН Кофі Аннана, коли зневажаються основні права однієї сім’ї — єдність всієї людської сім’ї, членами якої вони є, перебуває під загрозою.

Сім’я – головна цінність в нашому житті. Не дивно, що їй присвячено кілька свят в році. Сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки сім’ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу! У всі часи по відношенню держави, а також по становищу сім’ї в суспільстві судили про розвиток країни. Це тому, що щасливий союз сім’ї і держави – необхідна запорука процвітання і добробуту її громадян.

День сім’ї – хороший привід відвідати або обдзвонити всіх рідних і сказати їм кілька приємних слів. У цей день сім’ї збираються разом за вечерею і обмінюються подарунками. У таке свято можна подякувати рідним за все світле і хороше, що вони принесли в наше життя.

Будучи одним із основних інститутів суспільства, першою сходинкою соціалізації людини, сім’я розвивається та видозмінюється разом із навколишнім світом, по-своєму реагуючи на вимоги часу, відповідаючи на громадські потреби і сама формує їх.

ЦІКАВИ ФАКТИ ПРО СІМ’Ю:

  • Одружені чоловіки живуть довше, ніж холостяки. Вони також частіше займають вищі посади. Що ж до заміжніх жінок, то вони, за статистикою, мають зарплатню на 4-5% більше, ніж самотні.
  • 70% українців вважають, що сім’я – найбільша цінність.
  • У німецькій мові є слово Drachenfutter, що буквально перекладається як “корм дракона”. Цим терміном німецькі чоловіки називають подарунок своїй дружині, – коробку цукерок або букет квітів – який вони мають підносити, якщо провинились у чомусь.
  • 29 лютого в Ірландії жінка може самостійно зробити чоловіку пропозицію руки та серця. Цей звичай бере свій початок від закону XI століття, яким чоловіка карали штрафом за відмову одружитися.
  • Традиція носити обручки на безіменному пальці прийшла до нас з Древнього Єгипту, у якого її перейняли греки і римляни. Уже в середньовічних авторів було пояснення цьому звичаю: нібито через безіменний палець проходить vena amoris (вена любові), що йде прямо до серця.
  • Середньостатистичний американський татко проводить зі своєю дитиною 4,5 години щотижня, а ось французький – лише 2 години.

Від БМЛ №15

Залишити відповідь