У кожної людини є мрії, і вони мають здатність збуватися. Нарешті й наші сподівання здійснилися. 13 лютого 2023 року творчий колектив «Натхнення» Бердичівського міського ліцею №15 на чолі з директоркою Вандою Івасюк та головою міської профспілки Анжелою Цвєтковою вирушив у довгоочікувану подорож до міста Ченстохова (Республіка Польща).

Нас привітно зустріли польські друзі, а саме: Президент м.Ченстохова Річард Стефаняк, начальник відділу освіти Рафал Пьотровскі та директор економічного ліцею Мачей Чмелик.

З благодійною метою ми приїхали в це прекрасне місто. Зі щирим серцем та відкритою душею презентували концертну програму, виставу «За двома зайцями» та казку «Ріпка», режисером-постановником яких є заступник директора з навчально-виховної роботи БМЛ №15 Ніна Миронець.

Нас радо зустрічали не лише польські друзі, а й українські діти, які змушені були покинути рідну домівку через війну. Особливо щемливою була зустріч з дітьми-сиротами з українського містечка Мар’їнка, які перебувають зараз під опікою небайдужих поляків, що прихистили їх у своєму місті. Зі сльозами на очах діти раділи подарункам та солодощам, які ми привезли їм з України, з великим задоволенням дивилися казку «Ріпка», а також разом з нами співали патріотичні пісні.

Незабутні враження залишилися від цікавої екскурсії до міста Кракова. Перебуваючи в  королівського замку, який зачаровує своєю розкішшю, ми ніби перенеслися в іншу епоху.

Духовну насолоду ми отримали від відвідування монастиря в місцевості Ясна Гора, де знаходиться чудодійна Ченстоховська ікона Божої Матері, яку шанують як величну реліквію. Краса та привітність міста Ченстохова залишаться назавжди в наших серцях.

Наше перебування в Польщі закінчилося теплою зустріччю в одній зі шкіл міста Ченстохова, де навчаються разом з польськими учнями наші діти та працюють учителі з України.

Ми щиро дякуємо нашим польським друзям за гостинність та підтримку в цей важкий для нас час. Віримо у швидку Перемогу! Сподіваємося, що наша співпраця продовжиться, а дружба стане ще міцнішою.

Ми впевнені, що разом ми сильніші!

Щира подяка друзям-полякам

Прекрасне місто Ченстохова

Бердичів зустрічало знову,

Бо дружба в нас міцна й надійна,

Вона підтримує постійно.

Ми вірим в нашу Перемогу!

Спасибі вам за допомогу!

Поляки – наші сестри й браття.

У нас є сила, мужність і завзяття.

Ми молимося завжди ревно

І знаємо усі напевно,

Що прийде мир і спокій в Україну

І відбудуємо ми разом Батьківщину.

Поляки – небайдужі люди.

І це ми пам’ятати завжди будем,

Бо ви у цю важку годину

Прийняли нас у свою родину.

Відкрили нам душу і серце,

Пригріли, мов промінчик сонця.

Тепер у нас на двох одне бажання,

Щоб закінчилися війна й страждання.

Від БМЛ №15

Залишити відповідь