Пані та панове!

День десантно-штурмових військ Збройних Сил України — свято України, відзначається щорічно 21 листопада від 2017 року на честь Десантно-штурмових військ.

Із переформуванням Високомобільних десантних військ у Десантно-штурмові, свято замінило собою день високомобільних десантних військ.

Свято встановлено в Україні «…Ураховуючи хоробрість та героїзм воїнів-десантників, виявлені у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, з метою відродження національної військової ідентичності, започаткування сучасних традицій вшанування звитяг українського війська та виховання у громадян патріотизму…» згідно з Указом Президента України «Про День Десантно-штурмових військ Збройних Сил України» від 21 листопада 2017 р. № 380/2017.

Вперше було відзначено урочистою церемонією на Михайлівській площі в Києві під час якої Президент України й військове командування вручили нову символіку:

було проведено церемонію заміни блакитного берета на берети кольору maroon (темнобордовий) разом із новим беретним знаком.

Вручено штандарт командувача десантно-штурмових військ.

Вручено прапор роду військ.

Встановлено текст клятви десантника.

Педагогічний колектив та учні ліцею вітають воїнів ДШВ ЗСУ з професійним святом! Бажаємо міцного здоров’я, щастя, удачі та успіхів!

Пропонуємо переглянути відеоматеріал про рейд 95 оаембр.

Десантно-штурмові війська ЗС України щодня примножують свою славу у боях з російськими загарбниками. СЛАВА ГЕРОЯМ!

Використано матеріали української сторінки Вікіпедії та відео з мережі Youtube

Від БМЛ №15

Залишити відповідь