Чарівний жовтень та представники національної (не) конференції Еd Camp Ukraine  подарували освітянам цікаву та змістовну зустріч у місті Харкові.

Метою цього зібрання було проведення навчання за програмою «Соціально-емоційне та етичне навчання». До участі у проекті були відібрані 26 навчальних закладів України. Один із них – Бердичівський міський ліцей № 15. Команда представників ліцею складається з директора навчального закладу Івасюк В.Г., заступника директора з навчально-виховної роботи Єдінової Н.П., практичного психолога Кравченко М.О., вчителя історії та куратора 8-Б класу Реготун О.А.

Представником команди у м. Харків була практичний психолог Кравченко М.О. Незабутні враження, нові знання, коло друзів – все це стало підсумком харківської зустрічі.

Враженнями від побаченого Марина Олександрівна поділилася з колегами, розповіла про мету та завдання, які стоять перед колективом навчального закладу.

16 жовтня 2019 року було проведено перше вступне навчальне заняття для педагогів ліцею за програмою «Соціально-емоційне та етичне навчання».

Метою проведення заняття було ознайомлення педагогів з особливостями програми та з особливостями її впровадження у ліцеї, адже ліцей є учасником цього пілотного проекту.

Педагогів ознайомлено з поняттям «м’які навички», які передбачають розвиток у ліцеїстів співчуття, співпереживання, доброти та рис хорошої людини. Продемонстровано структуру програми та відпрацьовано практичні методи миттєвої самодопомоги.

Від БМЛ №15

Залишити відповідь