Патріотичне виховання – це сфера
духовного життя,
яка проникає в усе, що пізнає,
робить, до чого прагне,
що любить і ненавидить людина,
яка формується”.
(В. О. Сухомлинський).

Додому, дім, домівка-ці слова близькі і рідні для кожного з нас. Це дім, де нас чекають і нам раді, де затишно і безпечно. Це мамина пісня і молитва, бабусині квіти, татові книжки, наші спогади про дитинство і юність. Ми любимо, пам’ятаємо, бережемо в серці рідні місця та міста і села. Наш дім-це наша країна-Україна.
Саме про любов до неї, та про все, що з цим пов’язано говорили на семінарі заступників директорів з виховної роботи у БМЛ №15.
На жаль, сьогодні в Україні- небезпечно, через повномасштабне вторгнення рашистських військ в Україну- 24 лютого 2022р.
2 роки страждань і руйнувань, смертей і горя, але й незламності нашої неньки України та всього українського народу.
Саме тому тема семінару – «Національно-патріотичне виховання здобувачів освіти в умовах війни.»
Зі вступним словом виступила психолог центру професійного розвитку педагогічних працівників управління освіти і науки Оксана Повійчук; директор ліцею Ванда Івасюк привітала всіх присутніх, розповіла про традиції з національно-патріотичного виховання у навчальному закладі. Із презентацією «Національно-патріотичне виховання здобувачів освіти в умовах війни» ознайомила заступник директора з навчально-виховної роботи Наталія Єдінова.Майстер-клас на тему : «Формування в учнів «м’яких» навичок як засіб розвитку життєстійкості в умовах військового стану провела психолог ліцею Марина Кравченко. Було проведено урок української мови «Моя країна-Україна» ( 4-Г клас, вчитель Лілія Сторожук,) ознайомлено із проєктом «Волонтери-об’єднані серця» ( 3-Б клас, вчитель Валентина Іванова). Проведено майстер-клас із військово-патріотичного виховання «З Україною в серці» ( 7-Б клас, вчитель Лариса Терещук.) Цікаво пройшла літературно-музична композиція «Тарас Шевченко – символ єдності української нації» ( 5-А клас, вчитель Ольга Реготун. ) Літературно-музичний альманах «Хвилини, дні, тижні і місяці моєї незламної країни…» ( 10-А клас, вчитель Людмила Татарчук.) Урок –реквієм «Свіча пам’яті горить …» (8-А клас, вчитель Ірина Халімовська. Майстер-клас «Слава Україні! Героям слава!» (виготовлення патріотичних листівок – бібліотекар ліцею Ірина Квятківська.)
Педагоги виховують в учнів якості, що в усі часи вирізняли український характер: доброту, відвертість, гідність, співчуття, благородство, патріотизм. Вчать вірити і наближати перемогу.

Від БМЛ №15

Залишити відповідь