«Життя прожити – не поле перейти», – говорить українська народна мудрість, а коли людина вже досягла певного віку, то вона постійно озирається назад, згадуючи свою молодість та дитинство. Адже саме у дитинстві формуються  риси характеру та починають проростати зерна майбутнього таланту, що були посіяні в добрий час умілою рукою в благодатний грунт дитячих мрій та фантазій. Про дитинство, юність та власну творчість розповідав у БМЛ №15 поет – Михайло Пасічник. Зустріч з ним  відбулася 11 травня в актовій залі Бердичівського міського ліцею №15.
Кожний вірш, прочитаний Михайлом Павловичем,  – то новий шедевр, який зала зустрічала бурхливими оплесками. А між віршами йшла  цікава, зворушлива  розмова про життя, дитинство,  рідне село-Половецьке, любов, війну, яка нещадно вторглася в наше життя, не залишивши осторонь і Михайла Пасічника. У нього є цілий цикл творів, присвячений саме тематиці АТО, ООС, російсько-українській війні.
Захід пройшов у невимушеній, дружній атмосфері, у форматі «Літературного кафе».  Звучали вірші у виконанні ліцеїстів, самого поета. Був переглянутий буктрейлер на книгу «То біла гарячка росії». Пройшла презентація нової збірки автора «Озирнутися із прийдешнього».
У виданні цієї книги допомогла йому донька Олена Лук’янюк, а в розповсюдженні примірників серед навчальних закладів міста письменнику допоміг один із очільників  мережі пекарень «Їжак» та магазинів побутової хімії «ТриДе» -Юрій Халандирьов. Саме завдяки йому учні ліцею мають змогу ознайомитися із цим чудовим  виданням. Організатори заходу вирішили поєднати красиве і корисне: високу поезію нашого земляка та уміння випікати смачні булочки. Команда професіоналів із пекарні «Їжак» провела цікавий майстер-клас із виготовлення смаколиків.
Усі учасники дійства отримали багато задоволення  та гарний настрій. Бажаємо автору і його меценатам  надалі плідно працювати на творчій ниві. А нам- подальших зустрічей і свят із поезією М. Пасічника. Миру, здоровя, разом до перемоги!

Від БМЛ №15

Залишити відповідь