Пані та панове!

Незважаючи на те, що застосування касетних боєприпасів заборонено, російські загарбники розпочали їх широке застосування.
Конвенція про касетні боєприпаси була вироблена в ході так званого «процесу Осло» і прийнята в травні 2008 року в Дубліні (Ірландія). Була відкрита до підписання 3-4 грудня 2008 року і набула чинності
 1 серпня 2010 року.
Касетні боєприпаси (КБ) мають особливі характеристики, які зумовлюють їхню смертельну небезпеку для мирного населення. Ця зброя найчастіше доставляється з повітря або за допомогою гармат, вивільняє велику кількість вибухонебезпечних суббоєприпасів, які розсіюються по значній за площею території. Це тягне за собою велику кількість жертв серед мирних жителів, особливо коли ця зброя використовується в населених районах.
Крім того, багато снарядів не вибухають належним чином, на довгі роки залишаються в землі, що веде до зараженості територій. Багато тисяч мирних громадян трагічно загинули й зазнали поранень внаслідок вибухів нерозірваних боєприпасів. Противники цього виду зброї вказують, що 98 % втрат від неї становлять цивільні особи, причому майже третина з них — діти.

До Вашої уваги публікації про застосування касетних боєприпасів.

https://armyinform.com.ua/2022/03/04/rosiya-zavdaye-udariv-zaboronenymy-kasetnymy-bombamy/

https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3415991-vorogi-skinuli-kasetni-bombi-na-selo-na-cernigivsini.html

Використано матеріали української сторінки Вікіпедії.

 

Від БМЛ №15

Залишити відповідь