У грудні Україна вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Дату обрано не випадково, оскільки 14 грудня 1986 року завершено будівництво саркофага над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС.

До Дня вшанування бібліотекарі ліцею провели огляд-конкурс малюнків «Чорнобильська катастрофа очима дітей». У заході взяли участь читачі різних вікових груп. Особливо активними були учні 2-А класу, класовод Кучерук Т.П.

Щоб побачити всі роботи, перейдіть за посиланням: Чорнобиль очима дітей

Такі заходи сприяють вихованню у молодого покоління вдумливості стосовно тих ризиків, які несе в собі сучасна технологічна революція. Чорнобиль – це не вчора і не завтра, це – на багато років. Те, що радіації не видно  неозброєним оком, не  означає, що її не існує. Біда, яка сталася вночі 26 квітня 1986 року неподалік старовинного українського містечка Чорнобиль, назавжди залишиться в пам’яті людей як застереження того, що науково-технічний прогрес може приносити гіркі плоди.

Завдячуючи  мужності, самовідданості та високому професіоналізму ліквідаторів, світ був врятований від наймасштабнішої техногенної катастрофи. Низько вклоняємося усім, хто у відповідальну мить прийняв виклик долі та усвідомлено й жертовно віддав своє життя за нас. Щиросердно дякуємо за подвиг тим  чорнобильцям, які поруч з нами! Зичимо міцного здоров’я, родинного затишку, благополуччя та довгих років життя!

Від БМЛ №15

Залишити відповідь