Пані та панове!

Нагадуємо Вам, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 1105 від 11.11.2020 Пункт 4.4. § 4. «Обов’язки і права пішоходів» «Правил дорожнього руху» викладено в наступній редакції:

«У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху».

Важливість цих змін полягає у тому, що тепер пішохід, який не виконав зазначених вимог може розглядатися як винуватець дорожньо-транспортної пригоди і як наслідок нестиме як адміністративну так і кримінальну відповідальність. Крім того, за одяг без світловідбивачів на дорозі у темний час доби запроваджено штрафи.

Актуальність цієї проблеми полягає у тому, що учні ліцею, які навчаються у першу зміну прибувають до ліцею, а учні ліцею, які навчаються у другу зміну вибувають з нього у темний час доби. Тобто усі без винятку мають виконувати зазначені вимоги. Крім того режим світломаскування – вимкнені світлофори та зовнішнє освітлення лише посилюють проблему.

Просимо батьків контролювати у якому одязі діти ідуть до ліцею та у випадку відсутності на ньому світлоповертальних елементів використовувати світлоповертальні стрічки, наклейки, жилет тощо. Одяг учнів буде контролюватися класоводами та класними керівниками.

 

 

З повагою,

адміністрація БМЛ №15

Використано матеріали: “Суспільне Житомир”, “Вечірній Київ”

Від БМЛ №15

Залишити відповідь