Дорогі ветерани!

Пані та панове бердичівляни!

В Україні 08 травня відзначається відповідно Указу президента, а також Закону України “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років”.

Цей день не свято, а День пам’яті та примирення присвячений пам’яті жертв Другої світової війни та примиренню між країнами-учасниками. День пам’яті і примирення встановлено на честь подій 8 травня 1945 року. Тоді Антигітлерівська коаліція офіційно прийняла “Акт про беззастережну капітуляцію” Збройних сил нацистської Німеччини. День пам’яті був проголошений резолюцією Генеральною Асамблеєю ООН 22 листопада 2004 року, приуроченою до 60-ї річниці закінчення Другої світової війни.

В цей знаменний день адміністрація, педагогічний та учнівський колективи Бердичівського міського ліцею№15 з глибокою вдячністю схиляють голови перед ветеранами другої світової війни, які вибороли перемогу над нацизмом в ім’я свободи прийдешніх поколінь. Бажаємо ветеранам міцного здоров’я та наснаги, а решті бердичівлян здобутків задля зміцнення нашої країни!

Саме в цей день варто згадати внесок українців у перемогу у ІІ світовій війні.

За матеріалами https://www.unian.ua та Українського інституту національної пам’яті

Від БМЛ №15

Залишити відповідь